pinterest

 
Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja ylläpitää kokoelmia, jotka perustuvat johonkin teemaan, kuten tapahtumaan tai harrastukseen. Tällaista omien sisältökoosteiden tekemistä sosiaalisessa mediassa kutsutaan kuratoinniksi. Käyttäjä voi myös selata muita linkki-/kuvakokoelmia, poimia niistä osia omiin kokoelmiinsa ja ilmoittaa tykkäävänsä linkistä/kuvasta.
 
oikeassa yläkulmassa olvasta "add+"-kohdasta voi lisätä "pinnin", joko url-linkillä tai omista tiedostoista. "upload a pin" kohdan vieressä on kohta "create a board", joka toimii pohjana pinneille. boardiin tulee nimi, mihin aihealueeseen se tulee, onko se salainen ja kuka voi laittaa "pinnejä" boardillesi.
 
 

tumblr

 
Tumblr on blogipalvelu, jonne käyttäjät voivat lähettää blogikirjoituksia, videoita, linkkejä, kuvia ja musiikkia. Sivustolla on yli 46,2 miljoonaa rekisteröityä käyttäjätiliä. Tumblrin loivat David Karp ja Marco Arment vuonna 2007. Tumblrissa voi seurata muiden käyttäjien blogeja ja uudelleen lähettää muiden käyttäjien postauksia. Sivustolla voi myös lähettää viestejä tai fanipostia muille käyttäjille.
 

twitter

 
Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä Internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli twiitit, englanniksi tweet, voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä. Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-websivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö Internetissä on maksutonta. Marraskuussa 2011 Twitteriä alettiin kääntää suomen kielelle.
 

facebook

 
Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista. Facebookin liikeidea on myydä mainostajille mahdollisuutta lähettää palvelun kautta käyttäjille kohdennettua mainontaa.
 

foursquare

 
Foursquare on paikkatietoon perustuva sosiaalisen verkostoitumisen verkkopalvelu ja mobiilisovellus. Palvelun ideana on, että sen käyttäjät ”kirjautuvat”) mobiililaitteillaan eri paikkoihin ja kertovat tuttavapiirilleen, missä liikkuvat. Käyttäjä valitsee paikat Foursquare-sovelluksen listasta. Kirjautumisen jälkeen sovellus lähettää ilmoituksen käyttäjän ystäville. Jokainen kirjautuminen tuo käyttäjälle pisteitä, ja jos kirjautuu samaan paikkaan hyvin usein, voi saada sen pormestarin arvonimen.
 
paikkojen lisäys: kirjaudu sisään. etusivulle tulee hakupalkki ,johon kirjoitat haluamasi paikan. jos paikkaa ei löydy tulee punaisella rajattu valkoinen laatikko, minkä alimpana kohtana on "Don't see the place you're looking for? Add a new place to foursquare.", mitä klikkaamalla voit lisätä uuden paikan.
 

flickr

 
Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö, joka perustettiin helmikuussa 2004. Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita, ja arvostella muiden. Flickr:n mukaan sivustolla oli viisi miljardia kuvaa syyskuussa 2010.
Flickr:ssä on mahdollista hakea ja luokitella kuvia folksonomisesti ja sivusto tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 100 megatavua kuvia kuukaudessa. Ilmaisten käyttäjien toimintoja on monilla tavoin rajoitettu, esimerkiksi käyttäjän kuvasivulla näkyy vain 200 viimeksi ladattua kuvaa. Loputkin säilyvät Flickr:ssä, mutta niitä pääsee katsomaan vain suoran, kuvaan vievän linkin kautta. Vuosimaksun maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia. Flickr on mainittu yhtenä esimerkkinä Web 2.0:sta.
 

blogger

 
Blogger on hakukoneyhtiö Googlen omistama blogipalvelu, joka on ollut verkossa vuodesta 1999 lähtien. Sen perusti tuolloin Pyra Labs -niminen yritys, jonka Google osti vuonna 2003. Bloggeria on ollut mukana perustamassa myös mikroblogipalvelun Twitterin perustaja Biz Stone. Ensijulkaisunsa aikoihin palvelu oli ensimmäisiä blogaukseen keskittyneitä alustoja, ja sille kuuluu ainakin osakiitos blogien suosion noususta 2000-luvulla. Blogger oli ensimmäisiä blogipalveluita, joiden käyttäjien ei tarvinnut käyttää HTML:ää tai lähettää sisältöä erikseen kotisivupalvelimelle, vaan blogimerkinnät voitiin kirjoittaa suoraan lomakkeeseen webissä.
 

instagram

 
Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto joka aukesi lokakuussa 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä. Palvelun käyttö kokonaisuudessaan edellyttää sovelluksen latausta, ja sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.
Instagramilla on tällä hetkellä noin sata miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ympäri maailman. Sovelluksen piirre on se, että kuvat pitää rajata neliön muotoon, ja kuviin voi lisätä efektin monen eri efektin joukosta. Kuviin voi myös korostaa jonkin tietyn kohdan.
Alunperin Instagram tuki vain iPod touch-ja iPhone-laitteita.
 

slideshare

 
SlideShare on Internetissä toimiva esitystenjakopalvelu. Käyttäjät voivat ladata sinne PowerPoint-, PDF-, Keynote- ja OpenOffice-esityksiään. Palvelu on lanseerattu vuonna 2006, ja sitä voi verrata YouTubeen, mutta siinä missä toisessa on videoita, toisessa on kalvoesityksiä. Alunperin palvelu suunniteltiin yrityksille, esitysten helppoon jakeluun työntekijöille, mutta sittemmin sinne on tullut paljon myös viihteellistä sisältöä. Palvelua käyttää kuukausittain noin 12 miljoonaa ihmistä. Kalvoesitysten tallentaminen itselle vaatii palveluun kirjautumisen mutta esitysten katseleminen on täysin vapaata.
 

Share This!